-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

- Kategorie
- Szukaj
-
Grille bezdymne
Jaka jest różnica między tradycyjnym grillem a grillem bezdymnym?
Używając tego drugiego, można znacznie zredukować wytwarzanie dymu. Należy jednak stosować się do odpowiednich wytycznych: wybierać wysokiej jakości podpałkę, dobrej jakości węgiel oraz regularnie czyścić ruszt. Przede wszystkim należy wspomnieć, że główną przyczyną powstawania dymu jest spalanie się węgla, który niestety w połączeniu z kapiącym na niego tłuszczem z grillowanych potraw, tworzy reakcję chemiczną, w wyniku której powstają substancje szkodliwe dla naszego zdrowia.
Jakie zalety ma grill bezdymny?
Nie musisz rezygnować z grillowania, jeśli mieszkasz w mieście. Możesz przyrządzać potrawy na ruszcie w sposób bezpieczny, zdrowy i ekologiczny. Grill bezdymny to rozwiązanie, które daje zupełnie nowe możliwości – nie szkodzisz środowisku, nie jesteś narażony na otrzymanie mandatu i nie zepsujesz swoich relacji z sąsiadami.
oto niektóre z zalet grilla bezdymowego:
- niewielki rozmiar daje możliwość grillowania nawet na małym balkonie
- grille bezdymne to urządzenia poręczne, które świetnie się sprawdzą podczas grillowania w plenerze lub na wyjeździe
- łatwe w demontażu, dzięki czemu ich czyszczenie nie stanowi problemu
- obudowa nie nagrzewa się i jest odporna na temperaturę – obieg powietrza jest zamknięty, więc grillowanie jest bezpieczne
- rozpalanie trwa tylko kilka minut i jest znacznie łatwiejsze niż w tradycyjnym grillu węglowym
- przyrządzanie potraw nie szkodzi zdrowiu – tłuszcz nie ma kontaktu z żarzącym się węglem
- węgiel znajduje się w specjalnym pojemniku – nawet podczas upadku grilla nie wydostanie się na zewnątrz
- sprzęt jest wydajny i nie zużywa dużo węgla
i odbierz rabat -10zł na pierwsze zakupy!