Zadaj pytanie on-line
  • Kategorie
  • Szukaj
  • Grille bezdymne

 

 

Jaka jest różnica między tradycyjnym grillem a grillem bezdymnym?

Używając tego drugiego, można znacznie zredukować wytwarzanie dymu. Należy jednak stosować się do odpowiednich wytycznych: wybierać wysokiej jakości podpałkę, dobrej jakości węgiel oraz regularnie czyścić ruszt. Przede wszystkim należy wspomnieć, że główną przyczyną powstawania dymu jest spalanie się węgla, który niestety w połączeniu z kapiącym na niego tłuszczem z grillowanych potraw, tworzy reakcję chemiczną, w wyniku której powstają substancje szkodliwe dla naszego zdrowia.

Jakie zalety ma grill bezdymny?

Nie musisz rezygnować z grillowania, jeśli mieszkasz w mieście. Możesz przyrządzać potrawy na ruszcie w sposób bezpieczny, zdrowy i ekologiczny. Grill bezdymny to rozwiązanie, które daje zupełnie nowe możliwości – nie szkodzisz środowisku, nie jesteś narażony na otrzymanie mandatu i nie zepsujesz swoich relacji z sąsiadami.

oto niektóre z zalet grilla bezdymowego:

  • niewielki rozmiar daje możliwość grillowania nawet na małym balkonie
  • grille bezdymne to urządzenia poręczne, które świetnie się sprawdzą podczas grillowania w plenerze lub na wyjeździe
  • łatwe w demontażu, dzięki czemu ich czyszczenie nie stanowi problemu
  • obudowa nie nagrzewa się i jest odporna na temperaturę – obieg powietrza jest zamknięty, więc grillowanie jest bezpieczne
  • rozpalanie trwa tylko kilka minut i jest znacznie łatwiejsze niż w tradycyjnym grillu węglowym
  • przyrządzanie potraw nie szkodzi zdrowiu – tłuszcz nie ma kontaktu z żarzącym się węglem
  • węgiel znajduje się w specjalnym pojemniku – nawet podczas upadku grilla nie wydostanie się na zewnątrz
  • sprzęt jest wydajny i nie zużywa dużo węgla